U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brussel » Jubelpark Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Jubelpark Brussel

Het Jubelpark of Parc du Cinquantenaire is een van de mooiste parken van Brussel. Het Jubelpark werd aangelegd in 1880 ter ere van de vijftigste verjaardag van het onafhankelijke België. Het Jubelpark was toen het decor voor een nationale expo.

Het Jubelpark is vooral bekend voor zijn opvallende triomfboog. De triomfboog werd gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en telt 3 bogen. De beeldhouwwerken beelden de oorspronkelijke negen Belgische provincies uit, met Brabant als hoofdbeeld bovenop de triomfboog.

Een ander opvallend bouwwerk is de Grote Moskee. Het is de oudste moskee van Brussel en tot op vandaag de hoofdzetel van het Islamitisch Cultureel Centrum. In tegenstelling tot wat men zou denken, is de moskee ontworpen door een Belgische architect, namelijk Ernest Van Humbeek. De Moskee is eigendom van het koningshuis van Saoedi-Arabië sinds 1967, toen ze het gebouw als geschenk kregen bij een staatsbezoek aan België.

Verder telt het Jubelpark, naast verschillende mooie beelden en fonteinen ook tal van interessante musea. De voornaamste zijn Autoworld, het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Jubelpark Brussel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brussel » Meer bezienswaardigheden in Brussel » Alles over Brussel