U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Joshua Tree National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat California. Het heeft een lengte van maar liefst 100km en is 50km breed.

Het Joshua Tree Park is uniek, in die zin dat je het park kan opdelen in twee verschillende landschappen. Het eerste deel is de Colorado woestijn, het tweede deel is de Mojave woestijn. De Colorado woestijn wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke tuinen en struiken. De Mojave woestijn ligt hoger en is wat vochtiger en dus kouder, deze woestijn herbergt de bekende Joshua Trees waaraan het nationaal park zijn naam ontleent.

Het Joshua Tree Park is een aanrader omdat het uniek in zijn soort is, rotsklimmers kunnen zich uitleven op de steile en spectaculaire rotsen, deze rotsen bestaan uit afgebrokkelde stukken massief gesteente. In combinatie met de speciale Joshua bomen levert het rotsklimmen een uniek spektakel op.

Het Joshua Tree National Park is vooral bekend onder muziekliefhebbers, U2 gebruikte de naam van de bekende boom voor hun album ‘Joshua Tree’. De boom op de hoes werd echter in Death Valley genomen en bestaat intussen niet meer. Het Nationaal Park won dankzij U2 aan bekendheid.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Joshua Tree National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika