U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Joods Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Joods Museum Athene

De Tweede Wereldoorlog heeft niet enkel in onze streken voor veel leed en pijn gezorgd, maar ook in Griekenland heeft het voor een moeilijke tijd gezorgd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten er vele Joden wegvluchten naar andere landen om de oorlog te kunnen overleven, ze moesten daarbij alles achterlaten, in de hoop dat ze een nieuw leven konden starten in een ander land.

In het Joods museum van Athene zijn er vele getuigenissen van mensen die de oorlog hebben overleefd, deze getuigenissen zijn het bewijs van het leed dat de mensen toen hebben moeten doorstaan om toch maar te kunnen overleven.

Het Joods museum van Athene werd niet direct opgericht na de Tweede Wereldoorlog, maar pas in 1977 toen de stad Athene een museum wou waar de Joodse slachtoffers konden herdacht worden. In het museum is er een uitgebreide collectie van ongeveer 7 500 voorwerpen die verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog. Naast de voorwerpen van tijdens de oorlog, is er nog een kunstgalerij en een aparte ruimte voorzien om video’s af te spelen. Sommige van de video’s gaan terug tot de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Joods Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene