U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Chicago » John Hancock Center Chicago
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

John Hancock Center Chicago

Het John Hancock center is een wolkenkrabber in de Amerikaanse stad Chicago. Het gebouw ontleent zijn naam aan de John Hancock Mutual Life Insurance Company, een verzekeringsmakelaar die de bouw van de toren mede heeft mogelijk gemaakt.

Net als bij de Willis Tower werd de John Hancock Tower ontworpen door de ingenieur Fazlur Khan van het architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill. Het gebouw is 344m hoog, heeft 50 liften en telt 100 verdiepingen. Het is tevens het op drie na hoogste gebouw van Chicago en het op zeven na hoogste gebouw van de Verenigde Staten.

In het John Hancock Center vind je verschillende leuke attracties, zo kan je op de 95e verdieping een hapje eten in het restaurant Signature Room. Dit restaurant heeft zijn naam te danken aan John Hancock, de man die bij het onderteken van de Declaration of Independence een ongewoon grote handtekening zette. Ook nu wordt een handtekening soms nog een John Hancock genoemd.

Op de 96e verdieping kan je in de Signature Lounge Bar genieten van een iets voordeliger hapje en drankje. Verder kan je van op de 94e verdieping de stad bewonderen van op een mooi observatiedek. Op de 44e verdieping ligt het hoogst gelegen zwembad van de VS.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'John Hancock Center Chicago'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Chicago » Meer bezienswaardigheden in Chicago » Alles over Chicago