U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Jim Thompson Huis Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Jim Thompson Huis Bangkok

Zijde was vroeger een luxeproduct, nu nog steeds wordt het als een luxeproduct bekeken. Jim Thompson was een Amerikaan die in dit product toekomstmogelijkheden zag. Daarom werkte hij een plan uit waarbij hij eerst en vooral verhuisde naar Bangkok. Oorspronkelijk was hij van beroep architect, maar na het einde van de Tweede Wereldoorlog was hij op zoek naar een andere doel in zijn leven, dit vond hij aan de andere kant van de wereld.

Het duurde niet lang voordat Jim Thompson naar Bangkok verhuisde en er een heel netwerk uitbouwde van klanten. Niet enkel in Thailand kreeg hij een groot klantenbestand, maar over de hele wereld hadden er mensen interesse in zijde als luxeproduct.

Naast zijn passie voor zijde en het uitbouwen van zijn bedrijf, had Jim Thompson nog een andere bezigheid. Hij was een persoon die van kunst hield en vond dat dit met zoveel mogelijk mensen gedeeld moest worden. Naast het investeren van zijn fortuin in de zijde-industrie, investeerde Jim Thompson ook in kunst. Een groot deel van zijn collectie wordt nu tentoongesteld in het huis waar hij woonde, de collectie bestaat voornamelijk uit Zuid-Aziatische kunst.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Jim Thompson Huis Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok