U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Oostende » Japanse Tuin Oostende
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Japanse Tuin Oostende

Om te genieten van de rustgevende stilte van een Japanse Tuin hoeft u niet helemaal te reizen tot in het verre Japan, u kunt veel dichterbij de deur een even mooie Japanse Tuin ontdekken. In het Koningspark van Oostende is de Japanse Tuin Shin Kai Tei gelegen.

De naam van de tuin verwijst naar de gezamenlijke geschiedenis die de beide landen delen met elkaar. Kai wil in het Japans zeggen zee of oceaan, hiermee wordt ook de link gelegd naar de locatie waar het park gelegen is. Shin verwijst naar de vele rijkdom en traditie die beide landen hebben gekend en verwijzen ook naar de koninklijke villa dit in Oostende ligt.

Als u een dagje naar zee gaat of een weekendje Oostende boekt is dit de place to be om te relaxen ver weg van alle drukte. In de tuin kan er niet enkel gewandeld worden terwijl u geniet van de verschillende landschappen die gecreëerd zijn door de architecten maar kunt u ook genieten van de mooie vijver die gemaakt werd in de vorm van een dier. De vijver van de Japanse Tuin in Oostende heeft de vorm van een schildpad wat nogmaals een subtiele verwijzing is naar de rust die in de tuin heerst.

1 reactie op “Japanse Tuin Oostende”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Nadine zei:

Een oase van rust te midden van de kust drukte, een aanrader 🙂

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Japanse Tuin Oostende'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Oostende » Meer bezienswaardigheden in Oostende » Alles over Oostende