U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Jan van Eyckplein Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Jan van Eyckplein Brugge

Het Jan van Eyckplein ligt te midden van Brugge en ligt er al sinds 1787, ter gelijkertijd werd er toen volgens geschriften die gevonden zijn een ander bouwwerk afgebroken, namelijk de Sint-Jansbrug. De brug die vroeger op de plaats van het plein lag was eerst volledig gemaakt uit om dan vervolgens later te versterkt te worden met witte steen.

Nadat de Sint-Jansbrug of de Nieuwjaarsbrug werd afgebroken begon men met het aanleggen van het Jan van Eyckplein, men deed een aantal jaren over de bouw tot deze voltooid was. Het plein kreeg toen een andere naam dan het nu heeft, toen kreeg het de naam de Academieplaats. In die tijd hadden veel belangrijke steden een eigen teken- en schildersacademie, waar er bekende schilders zoals Jan van Eyck afstudeerden. In Brugge was de toenmalige teken- en schildersacademie gelegen aan het nieuw aangelegde plein.

De naam de Academieplaats werd later vervangen door het Jan van Eyckplein omdat er tot 1871 een beeld heeft gestaan van deze bekende schilder. Na 1871 werd het weggehaald en kreeg het een andere plaats, een aantal jaren later werd er een nieuw beeld geplaatst.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Jan van Eyckplein Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge