U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Ieper » In Flanders Fields Museum Ieper
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

In Flanders Fields Museum Ieper

De permanente tentoonstelling van het In Flanders Fields museum vertelt het harde verhaal van de vele soldaten die gesneuveld zijn in de Eerste Wereldoorlog tijdens het strijden voor ons land. In de Eerste Wereldoorlog werd ons land aangevallen en waren er veel gebouwen verwoest, het museum licht de oorlogsjaren, de periode na de oorlog en het lange herstel die nodig was om alle terug op te bouwen.

De stellingenoorlog in de Westhoek duurde 4 jaar en was één van de streken die het meest werd getroffen door de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog. Het In Flanders Fields museum werd opgericht om de gesneuvelden te herdenken. In het museum wordt door middel van foto’s, teksten en verhalen van toenmalige soldaten het leed vertelt van tijdens de oorlog. Sommige van de audiobestanden die te horen zijn, zijn stemmen van mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt.

Het In Flanders Fields museum probeert zo goed mogelijk het verhaal op een interactieve manier over te brengen, als bezoeker wordt u daardoor geconfronteerd met de harde realiteit van de Eerst Wereldoorlog waar veel van onze voorvaderen dapper hebben gevochten voor onze vrijheid. Naast het museum is er op het terrein een kennismuseum waar er meer dan 11 000 boeken bewaard worden van vroeger.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'In Flanders Fields Museum Ieper'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Ieper » Meer bezienswaardigheden in Ieper » Alles over Ieper