U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Ilias Lalaounis Juwelenmuseum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ilias Lalaounis Juwelenmuseum Athene

Het Ilias Lalaounis juwelenmuseum was in het begin van de jaren 90 geen museum maar een stichting die als doel had de kunst van het maken van juwelen te verspreiden en te tonen aan iedereen. Niet veel later, in 1994 werd er door de directie van de stichting de beslissing gemaakt om een museum op te richten. Nog in datzelfde jaar deed het museum zijn deuren open voor bezoekers en konden ze een rondleiding krijgen doorheen het museum.

Door de jaren heen werd de collectie van het Ilias Lalaounis juwelenmuseum steeds verder uitgebreid, momenteel heeft het museum een uitgebreide collectie van juwelen en microsculpturen die nog verder blijft groeien.

De makers van de juwelen die tentoongesteld liggen in het Ilias Lalaounis juwelenmuseum laten zich vaak door uiteenlopende zaken inspireren, maar meestal is er toch een gezamelijk kenmerk te zien in de juwelen. De thema’s hebben namelijk allemaal iets te maken met de hellenistische periode en hebben vaak verder te maken met de natuur of kunst in het algemeen. Toeristen en andere bezoekers van het juwelenmuseum kunnen indien ze dit willen een aandenken kopen in de winkel van het museum.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ilias Lalaounis Juwelenmuseum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene