U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » II Vittoriano Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

II Vittoriano Rome

Het II Vittoriano is een monument dat gebouwd werd ter ere van de eerste koning van Italië, Victor Emanuel II, die streed voor een verenigd Italië. Het werd ontworpen door Giuseppe Sacconi en gebouwd tussen 1895 en 1911. Het is een reusachtig wit gebouw dat ook wel eens smalend de ‘bruidstaart’ of de ‘typmachine’ wordt genoemd omwille van zijn vorm. Het monument is gevestigd op een groot plein tussen het Piazza Venezia en het Capitolijn. In het gebouw is een museum opgericht ter ere van de eenwording van Italië.

Het II Vittoriano staat bekend voor zijn reusachtig beeld van een ruiter dat 12 meter groot is. Dit beeld staat voor koning Victor Emanuel II en het duurde ruim 20 jaar om het te maken. Naast het standbeeld staat een tombe van de onbekende soldaat die bewaakt wordt door erewachten.

Op de linker- en rechtergevel van het gebouw bovenaan staan twee reusachtige beelden van de godin Victoria, godin van de overwinning, die rijdt op een vierspan. Het linkse beeld staat voor de eenheid, het rechtse beeld staat voor de vrijheid. Aan de linker- en rechterkant van het monument staan ook fonteinen. De linkse fontein staat voor de Adriatische Zee, de rechtse fontein staat voor de Tyrreense Zee.

Er is een lift om de bovenste verdieping van het gebouw te bereiken. Van daaruit heb je een prachtig zicht over de stad Rome.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'II Vittoriano Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome