U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Iglesia de Santa Maria del Pi Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Iglesia de Santa Maria del Pi

Iglesia de Santa Maria del Pi Barcelona

Ondanks het feit dat de Iglesia de Santa Maria del Pi kerk geen kathedraal is, lokt de kerk jaarlijks vele bezoekers. Dat de kerk een rijke en bewogen geschiedenis heeft zal hier zeker en vast in meespelen. Net zoals vele andere religieuze gebouwen werd de kerk gebouwd in de gotische wijk van Barcelona.

Iglesia de Santa Maria del Pi

© commons.wikimedia.org

De Santa Creu kathedraal ontvangt meer dan de Iglesia de Santa Maria del Pi kerk, maar toch is de kerk meer de moeite waard om te bezoeken doordat het gebouw tot stand kwam in de 14de eeuw. De ontwerpers van de bouwplannen besloten vele jaren terug voor een echte Catalaanse gotische stijl te gaan. Het was in 1322 dat de kerk zijn deuren opende voor de bevolking.

In de Iglesia de Santa Maria del Pi kerk werden er 14 kapellen gebouwd, die stuk voor stuk een eigen verhaal hebben. Verder hebben de architecten van het gebouw veel aandacht gegeven aan het interieur en de ramen van de kerk. Kunstliefhebbers kunnen de prachtige beschilderde kapelfiguren bewonderen, die bijna even oud zijn als de kerk zelf.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Iglesia de Santa Maria del Pi Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona