U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Groningen » Hunebedden Groningen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hunebedden Groningen

Hunebedden spreken bij iedereen tot de verbeelding, want deze grote bouwwerken zijn herinneringen van vroeger. Deze megalithische stenen zijn terug te vinden over gans Europa, niet enkel in Nederland maar in Duitsland, Denemarken, over heel Scandinavië, Engeland, Rusland, België en Frankrijk. In de laatste landen worden deze gigantische bouwwerken dolmens en menhirs genoemd.

Vroeger waren er op heel wat meer plaatsen in Nederland hunebedden dan tegenwoordig. Nu bevinden deze zich voornamelijk in Drenthe waar er nog meer dan 50 zijn, Groningen heeft er nog eentje. Allemaal deze hunebedden liggen nog op hun oorspronkelijke plaats.

Zelfs nu weet men nog altijd niet zo heel veel over deze stenen, ze moeten in ieder geval vervoerd geweest zijn, want in Nederland zijn er geen bergen of rotsen. De blokken rots waaruit de bouwwerken bestaan wegen in sommige gevallen zelfs 20 ton. De rotsblokken liggen soms op de meeste onwaarschijnlijke plekken, af en toe ziet u bij het rijden door een wijk een groot hunebed liggen. Op verkenningstocht trekken en een aantal van deze hunebedden gaan bezichtigen is in elke geval de moeite waard voor jong en oud.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hunebedden Groningen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden