U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Borger » Hunebedcentrum Borger Drenthe
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hunebedcentrum Borger Drenthe

De expositie die aanwezig is in het Hunebedcentrum van Drenthe geeft iedereen een duidelijk beeld van de levenswijze die de Hunebedbouwers hadden vele jaren terug in de tijd. Bij het bezoeken van het centrum zal u zelf kunnen ervaren hoe hard de levensomstandigheden toen waren voor onze voorvaderen. U kunt er de sfeer van duizenden jaren terug op gaan snuiven en veel bijleren over de eenvoudige behuizing die de mensen toen hadden.

Het centrum Borger probeert een zo accuraat mogelijk beeld te scheppen voor zijn bezoekers en doet dit aan de hand van film, een reconstructie van een hunebed waar ze goed in geslaagd zijn, verschillende maquettes van de landschappen van toen, film, een offermoeras en nog veel meer. Dit allemaal vormt een mooi geheel dat u toelaat een duidelijk beeld te vormen van vroeger.

In de omgeving van het Hunebedcentrum is er iets heel uniek terug te vinden, jawel, het is in de buurt van centrum Borger in Drenthe  dat het grootste hunebed van Nederland staat. Honderden jaren terug in 1685 werd het hunebed ontdekt door door Titia Brongersma tijdens één van zijn opgravingen. Sinds oktober 2009 kunnen de bezoekers van centrum Borger stappen door een uitzonderlijke tuin vol met grote zwerfkeien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hunebedcentrum Borger Drenthe'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden