U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Hospital de Sant Pau Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau Barcelona

Wie nog niet naar Barcelona op citytrip is geweest kan niet bevestigen dat de stad een mix is van heel uiteenlopende stijlen. Mensen die van architectuur houden en verschillende stijlen willen, zullen hun hartje kunnen ophalen in Barcelona. Van klassieke architectuur tot moderne stijlen die voortkomen uit de moderne cultuur, Barcelona heeft het allemaal in huis.

Hospital de Sant Pau

© Wikipedia.org

Barcelona is al voor vele architecten een thuis geweest. Niet enkel religieuze gebouwen zijn in overvloed aanwezig in de stad, ook aan andere gebouwen werd er veel aandacht besteed. Zo is het ziekenhuis dat gebouwd werd door Lluís Domènech i Montaner een pracht van een gebouw. Op de meeste toeristische kaarten is het ziekenhuis terug te vinden onder de naam Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.

Het bouwen van het ziekenhuis nam bijna 30 jaar in beslag, als u het gebouw bezoekt zal u direct begrijpen waarom. In 1930, na de Eerste Wereldoorlog en voor de Tweede Wereldoorlog was het ziekenhuis af. Sinds 1997 staat het gebouw op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hospital de Sant Pau Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona