U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brussel » Hortamuseum Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hortamuseum Brussel

Ondergebracht in de vroegere woning en het vroegere atelier van Victor Horta is het Hortamuseum te Brussel een echte aanrader voor iedereen die een bezoek plant naar de hoofdstad van België. Dat het museum een must see is, bewijst het feit dat het museum op de werelderfgoedlijst werd geplaatst door de UNESCO. Naast het museum zijn de 3 andere woningen in art nouveau stijl ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In 2012 werd het bestaande Hortamuseum vergroot omdat het museum te klein was geworden voor de collectie die steeds groter werd. Er werd een aanpalende woning gekocht zodat het museum ook stukken uit het archief kan tentoonstellen zoals foto’s van interieurs van vroeger, klokken, plannen gemaakt door architecten en nog veel andere zaken.

Naast de vaste collectie van het Hortamuseum is er in het museum ook ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen die het heel jaar door geregeld gewisseld worden voor nieuwe tentoonstellingen. Aan de thema’s van de tentoonstellingen wordt er veel aandacht besteed en wordt er op toegezien dat deze thema’s stuk voor stuk te maken hebben met art nouveau.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hortamuseum Brussel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brussel » Meer bezienswaardigheden in Brussel » Alles over Brussel