U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Los Angeles » Hollywood Sign Los Angeles
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hollywood Sign Los Angeles

Het Hollywood Sign op de gelijknamige Hollywood Hill is zowat de bekendste plaatsaanduiding ter wereld. De negen grote witte letters vormen het uithangbord van het beroemde film- en studiodistrict van Los Angeles.

De vijftien meter hoge letters van het Hollywoord Sign werden geplaatst in 1923. Oorspronkelijk was het bedoeld als reclamestunt. Er stond toen geen Hollywood, maar Hollywoodland. De letters waren bedoeld om aan te geven dat er op en rond de heuvel nieuwe bouwgronden te koop stonden. Het was ook de bedoeling dat de letters na anderhalf jaar terug weg zouden zijn, maar dat gebeurde niet en in de loop der jaren gingen ze hun eigen leven leiden.

In 1949 werden de letters overgenomen door de plaatselijke Kamer van Koophandel. Die besloot om de laatste vier letters weg te nemen, waardoor er voortaan Hollywood zou staan. Het Hollywood Sign werd vanaf dan de karakteristieke aanduiding voor het grootste filmdistrict ter wereld. Het teken speelt al jaren zijn rol in tal van Amerikaanse films en series en het is een belangrijke toeristische attractie geworden.

In de loop van 2010 was er sprake van een nieuw bouwproject, dat het zicht op de letters zou gaan belemmeren. Verschillende Hollywood-sterren zoals acteur Tom Hanks, Playboy-baas Hugh Hefner en regisseur Steven Spielberg zetten met succes een grootschalige inzamelactie op touw om de letters te redden.

1 reactie op “Hollywood Sign Los Angeles”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Bart zei:

Ligt veel verder dan je zou denken en vergt een ferme rit door de heuvels van Hollywood. Net zo als alles een beetje in deze stad overroepen. Je bent beter af in San Francisco


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hollywood Sign Los Angeles'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Los Angeles » Meer bezienswaardigheden in Los Angeles » Alles over Los Angeles