U bent hier: Bezienswaardigheden » Oekraïne » Kiev » Holenklooster Kiev
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Holenklooster Kiev

Het Pechersk Lavra of Holenklooster in de Berestovheuvels is de meest opmerkelijke bezienswaardigheid van de Oekraïense hoofdstad. Het klooster was vroeger een van de grote symbolen van het Oosters-orthodoxe geloof.

Het klooster werd opgericht door priester Antonius, die zich in de elfde eeuw ging vestigen in een hol op de Berestovheuvels. Andere gelovigen volgden zijn voorbeeld en er werd een kerk gebouwd op een van de heuvels. Later rezen er nog meer kerken, kapellen en andere bouwwerken uit de grond. Het Holenklooster draagt de titel van Lavra, dat is de hoogste onderscheiding binnen de Russisch-orthodoxe kerk. Naast het Pechersk Lavra zijn er maar drie andere kloosters die de titel van Lavra ook mogen dragen.

Het klooster bestaat uit holen en gangen die in de heuvels lopen. Die werden gebruikt als gebedsruimte of begraafplaats voor de monniken. Vandaag kunnen toeristen een deel van de holen bezoeken, mits enkele kledingvoorschriften en met een kaars als enige vorm van licht bij de hand.

De Grote Klokkentoren van 96 meter hoog is ongetwijfeld een ander opvallend bouwwerk aan het klooster. Het klooster herbergt ook het Museum van Historische Schatten en het populaire Miniatuurmuseum, waar werk tentoongesteld wordt van Syadristy. Een schaakbord op een speldenkop en de kleinste elektromotor ter wereld zijn enkele dingen die men daar kan bewonderen. Sommige objecten zijn enkel met een microscoop goed te bekijken. Zeker de moeite waard.

1 reactie op “Holenklooster Kiev”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Jan van der Veeke zei:

Wij zijn met de familie in het Lavra geweest. We vonden de beschilderingen heel mooi. De gouden koepels in het zonlicht ook en het uitzicht. Echt de moeite waard om hier naartoe te gaan om te kijken.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Holenklooster Kiev'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Kiev » Meer bezienswaardigheden in Kiev » Alles over Kiev