U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Knokke-Heist » Het Zwin Knokke-Heist
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het Zwin Knokke-Heist

Het Provinciaal Natuurpark het Zwin is een mooi stukje natuurlijk gelegen aan de Belgische kust. Het maakt deel uit van de Knokke-Heist en is goed te combineren met een verblijf in de gemeente. Het natuurdomein is gelegen op de Zwinvlakte dat voor de meeste van de tijd bestaat uit de spring- en stormbloed van het zoute zeewater.
In het Natuurpark het Zwin zijn er zeldzame schorren en slikken, het domein is één van de enige plaatsen in West-Europa waar deze nog voorkomen, daarom dat het Zwin kan genieten van Europese bescherming. Dit prachtig stukje natuur is een echte aanrader voor mensen die verblijven aan de Belgische kust. Sinds 1939 werd het Zwin een beschermd gebied en begin 1952 werd dit het eerst natuurreservaat op Belgische bodem.

Niet enkel kan u genieten van een gezonde zeelucht maar ook verschillende planten en dieren ontdekken in hun natuurlijk maar eenvoudige biotoop. Naast de ooievaar kan u er nog veel meer andere volgens ontdekken als de bergeend, de wulp, kluut en de lepelaar. De vele vogels broeden tijdens de lente in de Zwinduinen en de polders.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het Zwin Knokke-Heist'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden