U bent hier: Bezienswaardigheden » Wit-Rusland » Minsk » Het Triomfplein Minsk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het Triomfplein Minsk

Het Triomfplein is gelegen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Het plein is gevestigd tussen de Onafhankelijkheidslaan en de Zakharaustraat. Het Triomfplein is zeer centraal gelegen in de stad Minsk.

In het midden van het Triomfplein is een 38 meterhoge zuil gevestigd. Bovenop deze zuil is een 3 meterhoge replica van ‘the Order of Victory’ geplaatst. Het Heilige Zwaard van de Overwinning bevindt zich aan de voet van het monument. De zuil werd gebouwd in het jaar 1954 om de soldaten van het Sovjetleger en de aanhangers van Wit-Rusland te eren.

De vier facetten aan het voetstuk van het monument bevatten elk een eigen opschrift, namelijk: ‘9e mei 1945’, ‘Sovjetleger tijdens de Grote Patriottische Oorlog’, ‘Wit-Russische Partizanen’ en ‘Eer aan de helden die hun leven gaven voor de bevrijding’. Rond het voetstuk hangen ook vier bronzen kransen. Elke krans staat voor een front waar de soldaten hun leven lieten om Wit-Rusland te bevrijden van de Duitse Fascistische indringers.

In het jaar 1985 werd er onder het plein nog een Triomfzaal ingericht waar men de namen van ruim 560 soldaten kan bekijken die postuum de Heldenster van de Sovjetunie hebben ontvangen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het Triomfplein Minsk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden