U bent hier: Bezienswaardigheden » Rusland » Moskou » Het Rode plein Moskou
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het Rode plein Moskou

Het Rode plein is een zeer bekend plein in de Russische hoofdstad Moskou. Het is 550 op 100 meter groot. De benaming van het plein verwijst enerzijds naar de rode bakstenen die gebruikt werden voor de gebouwen rondom het plein.

De kleur van deze bakstenen is in de loop van de tijd wel veranderd in een witte kleur. Anderzijds kan de benaming ook verwijzen naar het kleur rood dat typerend is voor het Communisme, maar dit laatste wordt vaak betwist.

Oorspronkelijk werd het Rode plein gebruikt als de belangrijkste marktplaats in Moskou. Het werd ook gebruikt voor belangrijke publieke ceremonies zoals bijvoorbeeld de kroning van de Russische Tsaar.

Er zijn heel wat belangrijke gebouwen gevestigd rond het Rode plein, zoals het mausoleum van Lenin waar het gebalsemde lichaam ligt van Vladimir Ilyich Lenin, de uitvinder van de Sovjet-Unie. In het Zuiden van het Rode plein bevindt zich ook de Saint Basil Kathedraal en de paleizen en kathedralen van het Kremlin.

De enige beelden op het Rode plein zijn deze van Kuzma Minin en Dmitry Pozharsky die allebei geholpen hebben om Moskou te bevrijden van Poolse indringers in het jaar 1612.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het Rode plein Moskou'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Moskou » Meer bezienswaardigheden in Moskou » Alles over Moskou