U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Utrecht » Het Nederlands spoorwegmuseum Utrecht
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het Nederlands spoorwegmuseum Utrecht

Vele jaren terug werd op 7 januari 1927 het Nederlands spoorwegmuseum gesticht met als doel de toenmalige bevolking een beeld te geven van de stoomtreinen die toen begonnen te rijden. In 1928 toen het museum voor het eerste open ging had het museum afbeeldingen en andere documentatie. Sinds het begin dat het museum werd gesticht is het in handen van de Stichting Nederlandsch Spoorwegmuseum.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest het museum even van locatie veranderen omdat er geen vrije ruimte meer was voor het museum in het toen bestaande hoofdgebouw, het museum werd toen ondergebracht in de oostvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam. Na de oorlog werd het Rijksmuseum van Amsterdam voor onbeperkte tijd gesloten en moest men alle zaken uit de collectie van het spoorwegmuseum tijdelijk opbergen. Centraal Station. Nadat het museum terug een onderdak had gevonden heeft het in de loop der jaren flink wat kunnen uitbreiden omdat de collectie van het Nederlands spoorwegmuseum steeds groter werd en nu nog steeds aan het uitbreiden is.

Tegenwoordig heeft het museum een uitgebreide collectie van rollend materieel, jammer genoeg kan men dit niet allemaal gaan tentoonstellen. Daarom dat een groot deel van de tramrijtuigen veilig opgeborgen is.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het Nederlands spoorwegmuseum Utrecht'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden