U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Hoenderloo » Het Nationale Park De Hoge Veluwe Hoenderloo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het Nationale Park De Hoge Veluwe Hoenderloo

Voordat het Nationale Park De Hoge Veluwe in Nederland een cultureel erfgoed was, bevond zich op deze grond een jachtterrein, dat toen in handen was van het echtpaar Müller-Kröller. Vanaf 1909 werd het terrein omgevormd tot een park met wilde dieren waaronder wilde everzwijnen en herten. Door hun interesses te combineren bracht het koppel cultuur en de natuur mooi samen tot 1 geheel. Niet enkel bouwden zij in die tijd een woonst op het stuk terrein maar eveneens een museum dat toen al werd voorzien van een kunstcollectie.

Het oude gedeelte van het museum werd gebouwd rond 1935, ervoor hadden de plannen en de werken even stil gelegen na de economische crisis van 1923. De problemen werden opgelost door het terrein deel uit te laten maken van de stichting Nationale Park De Hoge Veluwe. Tot op de dag van vandaag werken het museum nauw met elkaar samen on het levensdoel van het Müller-Kröller echtpaar verder te zetten.

Bezoekers van het Nationale Park De Hoge Veluwe kunnen gratis gebruikmaken van 1800 witte fietsen die ter beschikking zijn gesteld door het park. Met de fiets kunnen de bezoekers zich sneller verplaatsen tussen de natuurcamping van het restaurant in het park. Op het terrein lopen er edelherten, schapen en wilde everzwijnen rond.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het Nationale Park De Hoge Veluwe Hoenderloo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden