U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Dinant » Het huis van mijnheer Sax Dinant
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het huis van mijnheer Sax Dinant

Het Huis van Mijnheer Sax is gelegen in Dinant en zal bij jazzkenners zeker en vast in de smaak vallen om een bezoekje te brengen. Dit museum is gewijd aan de enige echte Adolphe Sax die interpretatiecentrum in Dinant, hij is de uitvinder van de saxofoon.

Het museum is open voor het grote publiek en dit het hele jaar door zonder inkom te betalen, het Huis van Mijnheer Sax is het huis waar hij werd geboren in 1814. Om deze bijzondere instrumentenbouwer te blijven herdenken opende men dit museum. In het gebouw zijn verschillende uitzonderlijke uitvindingen van hem te zien, de bijdrages die hij heeft geleverd in de muziek en de techniek en de verdere geschiedenis van zijn leven.

Bij het binnenkomen in het Huis van Mijnheer Sax merkt u als bezoeker dat er 7 totems opgesteld staan, hiermee wil men tonen dat er verschillende gelinkt kunnen worden aan de tenor, de sopraan, … De vloer van een stuk van het museum is in de vorm van een saxofoon, hier wordt dan ook de link gelegd naar een ander museum dat zich ook bevindt in Dinant. Het Huis van Patafonie is ook een aanrader voor wie van muziek houdt en de geschiedenis verder wil ontdekken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het huis van mijnheer Sax Dinant'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Dinant » Meer bezienswaardigheden in Dinant » Alles over Dinant