U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Diksmuide » Het begijnhof van Diksmuide
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het begijnhof van Diksmuide

Het Begijnhof van Diksmuide kwam ergens tot stand in de 13e eeuw, naast het begijnhof van Diksmuide zijn er in West-Vlaanderen nog 2 andere begijnhoven, namelijk in Brugge en Kortrijk. Bij het bezoeken van het begijnhof zal u als bezoeker merken dat het gebouw binnen de omwalling van de stad is aangelegd, hiermee wou men het begijnhof beschermen tegen mogelijke aanvallen van rovers of vijanden in tijden van oorlog.

Vroeger deden de begijntjes van het Begijnhof in Diksmuide heel uiteenlopende zaken, niet enkel probeerden ze zoveel mogelijk de zieken te verzorgen, maar behoorden het bewerken van laken en linnen ook tot hun bezigheden. Ze waren bezig met deze activiteiten tot in de Eerste Wereldoorlog, tijdens de oorlog werd het begijnhof ingenomen door soldaten waardoor de begijnen een andere woonplaats moesten zoeken.

Nadat de oorlog gedaan was kwamen de oorspronkelijke bewoners van het Begijnhof in Diksmuide niet meer terug. Er werd beslist om het begijnhof volledig te restaureren tot in de oorspronkelijke staat. Het glasraam dat gebruikt werd voor het gebouw is van uitzonderlijke kwaliteit, vooral in het zonlicht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het begijnhof van Diksmuide'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Diksmuide » Meer bezienswaardigheden in Diksmuide » Alles over Diksmuide