U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Arcen » Hertog Jan Brouwerij Arcen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hertog Jan Brouwerij Arcen

Na vele jaren is de Hertog Jan Brouwerij nog steeds op dezelfde plaats gevestigd in Arcen in de mooie Limburgse Maasvallei van Nederland en dit al 100 jaar lang. In de nabije omgeving van de Hertog Jan Brouwerij is de geur van het gistingsproces goed te ruiken, waardoor u al voordat u de brouwerij binnenstapt zin krijgt in een verfrissend biertje. De brouwerij stelt zijn deuren graag open met rondleidingen voor iedereen die interesse heeft in dit verfrissende bier en hoe het gemaakt wordt.

Doordat de brouwerij al bijna 100 jaar bestaat heeft het heel wat geschiedenis doorstaan, in de Tweede Wereldoorlog werd het ingenomen door de Duitsers die het gebouw als een ideale uitvalsbasis bezagen. Doordat het gebouw midden in de vuurlinie lag tussen de Duitsers en de geallieerden leed het in 1944 jammer genoeg heel wat schade. Als u een rondleiding maakt doorheen de Hertog Jan Brouwerij tonen de kogelgaten in verschillende muren nog de schade die de brouwerij heeft doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In 1981 vond er een reorganisatie plaats in de brouwerij waardoor deze dicht ging, maar heel snel werden er investeerders gevonden met een hart voor dit bier en daarmee werd de Arcense Bierbrouwerij in het leven geroepen. Die nu nog één van de beste bieren van Nederland produceert.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hertog Jan Brouwerij Arcen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Arcen » Meer bezienswaardigheden in Arcen » Alles over Arcen