U bent hier: Bezienswaardigheden » Hermitage Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hermitage Amsterdam

Velen zullen het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg kennen, het Hermitage museum in Amsterdam is hier een bijhuis van. Het museum werd ondergebracht in het 19de eeuwse Verpleeghuis Amstelhof aan de Amstel. Jaren terug werden er renovatiewerken uitgevoerd aan het pand zodat het terug getransformeerd kon worden naar zijn oorspronkelijke staat, langs binnen werd het museum voorzien van een moderne binnenkant.

Voordat het Hermitage museum hier zich vestigde was het een tehuis voor ouderen, uiteindelijk moest de zorginstelling sluiten omdat er niet meer voldoende financiering was. In juni 2007 werd hier echter verandering ingebracht en veranderde het verpleeghuis Amstelhof in het Hermitage museum. Het museum is zelfs goed te bereiken via het water, omdat het een eigen aanlegsteiger heeft.

Naast rondleidingen in het museum zijn er nog ander activiteiten mogelijk zoals iets lekkers eten in Restaurant Neva. De meeste van de bijkomende activiteiten zijn gratis op vertoon van een toegangsticket. De Kerkzaal van het Hermitage museum is een aanrader om te ontdekken, want de Kerkzaal beschikt over een mooi uitzicht over de Amstel heen. Doordat het Hermitage gelegen is in de grachtengordel van Amsterdam biedt het een mooi zicht over de stadspaleizen in de buurt van de Keizer– en Herengracht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hermitage Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in » Meer bezienswaardigheden in » Alles over