U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Hooghalen » Herinneringscentrum Kamp Westerbork Hooghalen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Herinneringscentrum Kamp Westerbork Hooghalen

Joden maken al sinds de middeleeuwen deel uit van de Nederlandse bevolking, tijdens de Tweede Wereldoorlog werd dit deel van de Nederlandse bevolking getroffen door heel wat pijn en leed. In Kamp Westerbork gelegen in Drenthe wil men een eerbetoon geven aan de vele mensen die toen getroffen zijn door de Tweede Wereldoorlog.

De Joodse gemeenschap werd zwaar getroffen in de jaren ‘40 door de Jodenvervolging, vele onschuldige mensen werden uitgeroeid toen Hitler aan de macht kwam. Het museum verteld het verhaal van vele Joden in de oorlog, het leed dat ze hebben meegemaakt en de vernederingen die ze moesten ondergaan. Kamp Westerbork heeft een nog bestaand kampterrein en een museum die beschikt over een uitgebreide collectie aan informatiestukken van tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geregeld vinden er tijdelijke tentoonstellingen plaats en worden er ooggetuigen uitgenodigd om hun verhaal te doen. Dit alles zorgt ervoor dat u als bezoeker het hele gebeuren meevoelt en beseft wat deze mensen allemaal hebben moeten doorstaan. In de winkel van het museum bevinden er zich heel wat boeken en ander materiaal dat nog veel meer info bevat over Kamp Westerbork en wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Herinneringscentrum Kamp Westerbork Hooghalen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden