U bent hier: Bezienswaardigheden » Hongarije » Boedapest » Heldenplein Boedapest
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Heldenplein Boedapest

Het Heldenplein bevindt zich in de hoofdstad Boedapest en is één van de voornaamste pleinen. Het Museum voor Schone Kunsten en de Kunsthal, twee bekende bezienswaardigheden, bevinden zich aan het Heldenplein.

Het Millenniummonument kan je bezichtigen op dit plein. Het werd gebouwd om het 1000-jarig bestaan van het land en de naam ‘Hongarije’ te eren. Het monument werd gebouwd in 1896 en duurde 16 jaar eer het voltooid werd. Het Millenniummonument werd ontworpen door Albert Schickedanz. Het monument is 45 meter hoog en bevat bovenaan een beeld van de aartsengel Gabriël. Het beeld houdt een patriarchaal kruis en de Stefanskroon vast.

Een patriarchaal kruis is een kruis met een dubbele dwarsbalk. Men gebruikte het Patriarchaal kruis vaak in wapens. De Stefanskroon vertegenwoordigt de koningskroon van Hongarije. Al deze symbolen zijn nationale symbolen van het land Hongarije. Rondom de hoge zuil staan verscheidene ruiterstandbeelden van Magyarenvorsten.

Aan de linker- en rechterkant van het Millenniummonument staan twee zuilengalerijen. Op deze galerijen bevinden zich beelden van Hongaarse helden. Bij de beelden is ook een deel van de geschiedenis verteld aan de hand van een reliëf.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Heldenplein Boedapest'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Boedapest » Meer bezienswaardigheden in Boedapest » Alles over Boedapest