U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Hamburg » Heinrich-Hertz-Turm Hamburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Heinrich-Hertz-Turm Hamburg

De Heinrich-Hertz-Turm is een radio- en televisietoren in de Duitse stad Hamburg. De toren werd ontworpen door architect Fritz Trautwein, in co-operatie met enkele burgerlijke ingenieurs Jörg Schlaich, Rudolf Bergermann en Fritz Leonhardt.

De toren werd gebouwd tussen de jaren 1965 en 1968 en is met zijn 279 meterde hoogste toren in Hamburg. Er bevinden zich verschillende opeenvolgende platformen in de Heinrich-Hertz-Turm. Er is een observatieplatform van twee verdiepingen hoog en een restaurant. De verdiepingen zijn te bereiken door 2 snelliften. Op 150 meterbevindt zich de verdieping waar de werknemers en de apparatuur zijn gevestigd. Daarboven bevinden zich nog 6 open platformen waar antennes zijn gevestigd.

Door de asbestsanering werden het observatieplatform en het restaurant gesloten. Na deze sluiting installeerde de stuntman Jochen Schweitzer een bungee jumping basis op de toren. Het restaurant zal niet meer openen omwille van nieuwe brandtrapregelgevingen. Het bungee platform werd gesloten in het jaar 2001.

Er is een gedenkplaat gevestigd op de Heinrich-Hertz-Turm waarop te lezen is: “Heinrich Hertz – Dem Sohn der Stadt Hamburg”. Op deze manier wordt de favoriete zoon van de stad Hamburg geëerd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Heinrich-Hertz-Turm Hamburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Hamburg » Meer bezienswaardigheden in Hamburg » Alles over Hamburg