U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Harrods Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Harrods Londen

Harrods is een grote winkel gelegen in het centrum van Londen, in deze winkel vindt u heel uiteenlopende luxegoederen. Alle zaken die u zich maar kunt inbeelden zijn hier te koop, van dure vliegtuigen tot exotische dieren die via bestellingen te verkrijgen zijn. Niet enkel heeft Harrods een grote winkel geopend in Londen, in de buurt van de winkel is er een bank die ook wordt beheerd door Harrods.

Het grote warenhuis Harrods bestaat veel langer dan de meeste winkels in het centrum van Londen, het begon allemaal in 1835 toen een zekere Charles Henry Harrod besloot een kleine winkel te openen. Deze winkel groeide doorheen de jaren uit tot een groot warenhuis waar de rijken vroeger hele speciale producten konden halen op vlak van eten en interieur.

Al van in 1889 was het warenhuis Harrods een beursgenoteerd bedrijf, dit bleef echter niet duren, want in 1959 kwam het winkelcomplex terug in handen van een eigenaar die de winkel liever privé hield. Tegenwoordig is Harrods in handen van Qatar holding, een fonds dat beheerd wordt door de koninklijke familie van Qatar.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Harrods Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen