U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Harlem New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Harlem New York

Harlem ligt niet zo ver van Central Park, vroeger woonden er op deze plaats voornamelijk boeren die het land gingen bewerken in de buurt van hun woonplaats. Waar de naam Harlem precies vandaan komt weet niemand, alhoewel er een aantal theorieën de ronde gaan. De naam heeft in elk geval al niets met de stichter van de wijk te maken, de wijk werd gesticht door een zekere Peter Stuyvesant.

Harlem had in 1658 zijn eerste inwoners en dit tot de 19de eeuw, toen was er een zware crisis in de landbouwsector en konden er vele boeren niet meer leven van de landbouw. Hierdoor waren de boeren verplicht om hun land te verkopen, ze hadden geen andere of betere optie om te overleven.

Nu, vele jaren later zijn er hoge gebouwen en leuke winkeltjes waar u als toerist rustig kunt rondsnuffelen naar leuke souvenirs. In de jaren 50 ging het er hier iets anders aan toe, toen kende deze buurt harde tijden door de armoede en het geweld, ondertussen is hier niets meer van te merken toch zijn het tijden die niet mogen vergeten worden. Hierdoor kwamen een aantal buurtbewoners op het idee verschillende initiatieven op te richten om armoede tegen te gaan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Harlem New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York