U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Harbour Office Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Harbour Office Belfast

Gelegen aan de haven van Belfast is het havenkantoor een niet te missen gebouw, dit gebouw was klaar in 1843 en werd datzelfde jaar nog in gebruik genomen als hoofdkwartier van de haven. De haven zelf van Belfast bestaat al veel langer, volgens geschriften zou ergens rond 1613 een kleine haven ontstaan hebben en zo geleidelijk aan verder uitgegroeid zijn tot de grote haven van Belfast.

In 1613 was James I aan de macht in Ierland en werd de stad gebruikt om de koning te bevoorraden van het nodige voedsel en andere luxe producten die werden aangevoerd vanuit alle delen van de wereld.

Het Harbour Office werd ontworpen zodat alle diensten die te maken hadden met de haven allemaal samen op één dezelfde plaats terug te vinden waren. Dit maakte het eenvoudig voor een kapitein om alle papierwerk in orde te brengen. Het gebouw werd ontworpen door een ingenieur die deel uitmaakte van de organisatie die betrokken was bij het beheer van de haven. Eens de plannen klaar waren werden deze voorgelegd aan de verantwoordelijke organisatie, in 1854 was het gebouw klaar en kon het geopend worden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Harbour Office Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast