U bent hier: Bezienswaardigheden » Zuid-Korea » Seoel » Gyeongbokgung Seoel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Gyeongbokgung Seoel

Het Gyeongbokgung paleis is een van de meest imposante gebouwen van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Het was het belangrijkste paleis van de zogeheten Joseondynastie, de langste dynastie die er ooit geweest is op de wereld en de meest invloedrijke op de Koreaanse cultuur van vandaag.

Het paleis werd gebouwd op het einde van de veertiende eeuw, toen de Joseondynastie zich vestigde in Korea en er de stad Seoel stichtte. De architect van het paleis was Jeong Do-Jeon, die destijds minister was van koning Taejo van Joseon. De eerste vorst van de Joseon. Na de Japanse invasie was het paleis grotendeels verwoest. Het zou tot de negentiende eeuw duren vooraleer Gyeonbokgung in ere werd hersteld. De restauratie kwam er op initiatief van Heungseon Daewongun. Hij veranderde het paleis in een enorm complex met meer dan vijfduizend kamers in meer dan driehonderd gebouwen.

In de twintigste eeuw werd het paleis opnieuw vernietigd door de Japanners en ook tijdens de tweede Wereldoorlog werd Gyeongbokgung niet gespaard, daarom blijven vandaag enkel de belangrijkste gebouwen over zoals de Geunjeongjoen, de wereldbekende troonhal van het paleis en het paviljoen van Gyeonhoeru. Een paviljoen dat opgetrokken is op 48 pilaren in het water.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gyeongbokgung Seoel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden