U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Guadelest » Guadelest
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Guadelest

Guadalest is een plaatsje dat gelegen is op het topje van een berg, jaarlijks zakken er vele toeristen af naar dit prachtig bergdorpje om even tot rust te komen. De lucht die u zult inademen zult u als veel zuiverder ervaren dan de zuurstof die u inademt in drukke steden. Het is dus niet enkel een prachtige omgeving maar ook een hele gezonde omgeving om een vakantie door te brengen.

Als u in Guadalest verblijft zal u merken dat de economie hoofdzakelijk draait rond het toerisme, dit is goed te merken aan de restaurantjes en de vele bezienswaardigheden die er te ontdekken zijn. Zo is er het kasteel, dat ergens in de 11de eeuw ontstaan is, de gevangenis en een museum dat een uitgebreide collectie van marteltuigen uit de middeleeuwen heeft.
Vroeger moet het dorp een sterke uitvalsbasis gevormd hebben voor de kasteelheer van L’Alcazaiba of San José, het dorp is gedeeltelijk verwerkt in een rotsencomplex wat wil zeggen dat het al een natuurlijke verdediging had. Het kasteel van Guadalest is tot op heden nog steeds te bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Guadelest'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden