U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Cougnac » Grottes de Cougnac
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grottes de Cougnac

De Grotten van Cougnac mogen zich aan het lijstje toevoegen van oudste grotten die ontdekt zijn op Europees grondgebied. Het dorpje Cougnac is vrij makkelijk te bereiken vertrekkende vanuit Gourdon dat slechts op een aantal kilometer van het dorp gelegen is, vanuit Gourdon kunnen de grotten vlot bereikt worden via de D17.
De Grotten van Cougnac die in het Franse departement Lot liggen, stammen af van ergens in de prehistorie. De rondleiding die gegeven wordt in het grottencomplex vertrekt frequent, de rondleiding gebeurt altijd met een gids die u volledig en op een veilige manier doorheen de grotten brengt. Indien u van de wijde omgeving wat meer wilt zien, kan u op de heuvel gaan staan waar de grotten in liggen.
De grotten zijn allebei interessant, maar bij de kleinste grot zal u even grote ogen opzetten bij het zien van de prehistorische rotstekeningen die goed bewaard zijn gebleven op de wanden van de grot. Als u de grot binnenstapt ervaart u een uniek gevoel, het gevoel dat hier al mensen gewoond hebben maar zo vele jaren terug.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grottes de Cougnac'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden