U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Han » Grotten van Han
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grotten van Han

De grotten van Han zijn over heel Europa gekend en behoren tot de grootste grotten gelegen op Europees gebied. De grotten zijn natuurlijk ontstaan door de Lesse die door België loopt, geleidelijk aan heeft de rivier een stuk gesleten uit de kalksteen van de  Boineheuvel (van kalksteen). Bij het bezoeken van de grot zal u een aangename temperatuur ervaren, dit komt omdat de temperatuur in de grotten van het hele jaar door constant blijft.

Niet enkel zijn de grotten van Han nu goed gekend, vroeger waren de grotten bij de bevolking ook goed gekend. Bij het toegankelijk maken van de grotten zijn er verschillende voorwerpen gevonden die er op wijzen dat de grotten vroeger werden gebruikt voor ceremonies.

Vanaf de 18de eeuw konden de grotten van Han bezocht worden door het grote publiek, de grotten werden dan verlicht door middel van fakkels. Vanaf 1897 werd er elektriciteit aangelegd en werden er betere begaanbare paden gemaakt. Tijdens beide wereldoorlogen werden de grotten in gebruik genomen door het leger ter bescherming van de toenmalige manschappen van het leger.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grotten van Han'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden