U bent hier: Bezienswaardigheden » China » Leshan » Grote Boeddha van Leshan
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grote Boeddha van Leshan

China is voor veel toeristen een onbekend gebied. Enkel de echte avonturiers durven het aan een reis naar het verre China te ondernemen. Onterecht! Hier moet dringend verandering in komen.

China heeft namelijk enorm wat te bieden. Zo is bijvoorbeeld de Grote Boeddha van Leshan een prachtig monument! De grote boeddha van Leshan is de grootste ter wereld en is werkelijk indrukwekkend. Het beeld is meer dan zeventig meter hoog.

Bovendien gaat het niet om zomaar een standbeeld, maar wel om een beeld dat uitgehouwen is in de rotsen! De Grote Boeddha kijkt vredevol uit over de Chinese Min-rivier die langs zijn voeten stroomt.

De boeddha is een echte must-see voor al wie geïnteresseerd is in de Aziatische cultuur. Het beeld staat er al sinds de achtste eeuw! Je wordt er helemaal stil van.

Je kan de boeddha vanuit een boot op het water bekijken (zo heb je een mooi overzicht), maar je kan ook uitstappen en de boeddha beklimmen. Dan pas merk je hoe gigantische het beeld (waarvan het hoofd alleen al 15 meter hoog is) in realiteit is.

De Grote Boeddha van Leshan is te vinden op 165 kilometer verwijderd van Chengdu. Je kan van hieruit trouwens excursies maken. Sinds 1996 heeft de Grote Boeddha van Leshan een plaatsje gekregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grote Boeddha van Leshan'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden