U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Groenplaats Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Groenplaats Antwerpen

De Groenplaats is een prachtig plein dat gelegen is te midden van het historisch centrum van Antwerpen, dit is dan ook een leuke plaats om te genieten van de rust na een dagje shoppen in de stad. Op het plein staan er bankjes die in de schaduw staan van de vele bomen die rond het plein staan, verder zijn er nog gezellige cafeetjes waar het altijd mogelijk is om iets fris te nuttigen op één van de terrassen.

Terwijl u op het plein stapt van de Groenplaats zal u direct opvallen dat er zich in het midden van het plein een standbeeld bevindt. Dit standbeeld staat er sinds 1840, de ontwerper van die standbeeld was Willem Geefs. De Groenplaats is ontstaan rond 1900, in de buurt van de Groenplaats was er tijdens de 13de eeuw een gebied dat dienst deed als begraafplaats. Maar er kwam later in opdracht van keizer Jozef II een verbod op begraafplaatsen die zich binnen de stadsmuren bevonden.

Nadat er een verbod kwam op begraafplaatsen binnen de stadsmuren van Antwerpen, begon men op het terrein bomen aan te planten, dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van de Groenplaats.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Groenplaats Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen