U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Grieks Parlement Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grieks Parlement Athene

Het Grieks Parlement bestaat eigenlijk nog niet zolang, het was maar pas na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog dat het parlement in de Griekse hoofdstad werd opgericht. In 1843 werd het opgericht. Nochtans waren er tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog op een aantal momenten volksvergaderingen, maar hieruit volgde nooit het initiatief om een parlement tot stand te brengen.

De revolutie richtte zich tot de toenmalige koning, Otto I, die op deze manier geen andere uitweg kreeg om een nieuwe grondwet te maken en de bestaande bij te stellen. Het was maar pas vele jaren later na de Griekse Onafhankelijksheidsoorlog dat er in 1911 een herziening was van de bestaande grondwet.

De grondwet werd toen goedgekeurd in het nieuwe Griekse Parlement, na een stemming wou de meerderheid meer aandacht voor de mensenrechten en voor de bevoegdheden waarvoor het parlement zelf verantwoordelijk was. Bij het bezoeken van het Grieks Parlement zal u aan de voorkant van het gebouw een tombe te zien krijgen, dit is de tombe van de onbekende soldaat die werd opgericht ter nagedachtenis voor de onbekende soldaten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grieks Parlement Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene