U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Greenwich Village New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Greenwich Village New York

Greenwich Village bestaat als langer dan de de meeste andere wijken van New York, want dit stuk van de stad werd eigenlijk gesticht door onze Noorderburen. Het deel van de Verenigde Staten waar New York is gelegen, maakte vroeger deel uit van de Nederlandse kolonie. De Nederlanders noemden dit deel van hun kolonie Groenwijck of Noortwijck, zoals u merkt daagt de wijk nu nog steeds een deel van die vroegere naam.

Toen de Nederlanders wegtrokken uit Amerika, groeide deze wijk uit tot een beruchte wijk waar het niet altijd even veilig was om te wonen of om zelfs maar door te rijden. Ondertussen is er daar verandering in gekomen en is de wijk het centrum geworden van de muziek. Door de inwoners van New York City wordt de Greenwich wijk soms ook The Village genoemd.

The Village wordt gebruikt om de vele winkels en gezellige restaurants aan te duiden die nu in deze wijk gelegen zijn op het eiland Manhattan in New York. Tussen het winkelen door kan u als u dit wilt even ontsnappen uit de drukke winkelstraten in het Washington Square park, dat in de buurt is gelegen van de Greenwich wijk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Greenwich Village New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York