U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Grand Teton National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grand Teton National Park

Het Grand Teton National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat Wyoming. De Grand Teton is met 4197 de hoogste berg van het park, deze berg leent ook zijn naam aan het park.

Met meer dan 300km wandelpaden is het Grand Teton Park een paradijs voor wandelaars. De Grand Teton is onderdeel van een bergketen die deel uitmaakt van de Rocky Mountains, de vallei naast deze bergketen, de Jackson Hole, vormt een 9000 meter naar beneden gezakte slenk. De U-vormige valleien zijn een overblijfsel van de gletsjers die het gebied ooit overheersten.

In de prehistorie was de Jackson Hole een verzamelplaats voor jagers en verzamelaars. In het gebied zijn verschillende soorten werktuigen gevonden, zoals speerpunten. John Colter was de eerste blanke die het gebied bezocht, hij maakte deel uit van de Lewis en Clark expeditie van 1807.

Daarna was het gebied vooral een plek waar pelsjagers naartoe kwamen. Eén van die pelsjagers, David Jackson, gaf zijn naam aan de vallei aan de voet van de Tetons. Eind de 19e eeuw werden door de Homestead Act veel gebieden aan Amerikanen toegekend, dit gebied was er één van. Hoewel de Homestead Act voornamelijk bedoeld was om de landbouw te stimuleren, werden veel gebieden ook gebruikt voor veeteelt.

Het Grand Teton National Park is een prachtig stukje natuur waar ook enorm veel verschillende dier- en plantensoorten te bewonderen zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grand Teton National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika