U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Grand Opera House Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grand Opera House Belfast

Het Grand Opera House is het operagebouw van de stad Belfast, het is meer dan 100 jaar oud en is het grootste operagebouw in het Noorden van Ierland. De opdrachtgevers kozen in 1890 voor de architect Frank Matcham om de plannen te ontwerpen voor het operagebouw en er op toe te zien dat de werken tot een goed einde kwamen.

Na een aantal jaren was het gebouw eind 1895 af en kon het geopend worden voor het publiek, op de avond van 23 december 1895 werd het Grand Opera House officieel geopend voor het grote publiek. Vanaf toen waren er geregeld operastukken te bekijken voor het rijkere deel van de bevolking. De lagere klassen van de bevolking hadden vaak niet voldoende geld om een avond naar de opera te gaan.

In 1904 werd er beslist door het bestuur van het Grand Opera House om een andere naam te geven aan het operagebouw en kreeg het de nieuwe naam het Palace of Varieties. Vanaf 1961 deed het operagebouw even dienst als bioscoop waar er geregeld nieuwe films werden vertoond, in 1972 sloot de bioscoop zijn deuren, waarna het gebouw even leegstond. In 2006 werd het operagebouw volledig gerenoveerd en werd het terug officieel geopend voor het publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grand Opera House Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast