U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Grand Central Terminal New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grand Central Terminal New York

Grand Central Terminal zal u zeker en vast wel al eens gezien hebben in een film of een serie. Het station wordt in sommige series gebruikt als achtergrond, één van die series is Friends. De producenten van deze films en series kozen niet zomaar voor dit station. Het is niet enkel een groot station maar behoort ook tot het lijstje van meest indrukwekkende stations ter wereld. Dit is dan ook niet zonder enige reden, in het Grand Central station komen er 67 sporen toe en kunnen er op 44 perrons passagiers instappen.

Moest u het Grand Central station willen bezoeken kan u dit proberen te combineren met een tripje naar een andere stad in de buurt van New York City. Terwijl u wacht om op te stappen op de trein kan u genieten van de stationshal. De stad heeft zo goed mogelijk de hal proberen te behouden in de authentieke jugendstilstijl waarin de hal van het Grand Central station gebouwd werd.

De Grand Central Terminal is op een gewone werkdag een hele drukke plaats waar er elke dag duizenden mensen passeren om naar hun werk te gaan of op vakantie te vertrekken. Het bouwen van het station startte in 1903 en duurde 10 jaar, als u het station met uw eigen ogen ziet gaat u direct kunnen begrijpen waarom het bouwen van Grand Central Terminal iets langer duurde dan de bouw van andere stations in die tijd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grand Central Terminal New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York