U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Grand Canyon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Grand Canyon

De Grand Canyon is een enorme kloof in de Amerikaanse staat Arizona. De Colorado-rivier heeft gedurende miljoenen jaren het landschap steeds meer uitgehold door erosie, dat er een heel grote kloof is ontstaan.

Aangezien het landschap slechts 16cm erodeert per 1000 jaar, heeft het dus een hele tijd geduurd vooraleer de canyon van 435 kilometer lang en 15 à 29 kilometer breed is ontstaan. Het gesteente dat nu bloot ligt wordt ongeveer 2 miljard jaar oud geschat. Alhoewel de canyon enorm breed is, kan je de overkant vrij gemakkelijk zien. Dat komt door de uiterst lage luchtvochtigheid in het gebied. Een lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat lichtabsorptie heel klein is.

Het Nationaal park Grand Canyon is één van de oudste nationale parken in Amerika. In 1979 nam de UNESCO het park ook op in zijn Werelderfgoedlijst. Ondertussen is het park uitgegroeid tot één van de grootste toeristische attracties van het land. Je kan in de canyon afdalen, maar onderschat dit niet. Hoe lager je afdaalt, hoe warmer het wordt. Enkel mensen met een goede conditie kunnen tot helemaal beneden gaan.

Sinds 2007 kunnen toeristen de canyon bewonderen van 1200m hoogte. Een grote glazen brug, de Grand Canyon Skywalk, geeft je een adembenemend zicht op dit natuurwonder.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Grand Canyon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika