U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Gràcia Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Gracia

Gràcia Barcelona

Gràcia was vroeger een kleine stad waar er voornamelijk handel werd gedreven, vaak kwamen ook nieuwe inwoners van Spanje hier wonen omdat er een multiculturele sfeer heerste. Na al die jaren is deze buurt van Barcelona nog steeds een plaats waar er uiteenlopende nationaliteiten wonen. Ondanks het feit dat er vele culturen samenkomen in deze wijk, heerst er toch een gezellige sfeer.

Gracia

© Flickr.com

Toen deze plaats werd opgericht, maakte het geen deel uit van Barcelona. Het was maar pas eind 19de eeuw dat Gràcia een deel werd van Barcelona. Dit gebeurde voornamelijk om financiële redenen. Doordat de wijk vroeger niet groot was en niet verder uitgebreid werd, is het nog steeds het kleinste district van de stad. Ook al is dit het kleinste district van de stad, toch loont het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze wijk.

Niet enkel kan u er kennismaken met heel uiteenlopende culturen, ook kan u ondertussen een aantal bezienswaardigheden van Barcelona ontdekken. Eén van deze bezienswaardigheden is het Casa Vicens. Dit gebouw is gelegen op de Carrer Carolines, dit stuk van Barcelona is makkelijk te bereiken met de wagen of met het openbaar vervoer.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gràcia Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona