U bent hier: Bezienswaardigheden » Zweden » Göteborg » Göteborgs botaniska trädgård
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Göteborgs botaniska trädgård

Göteborgs botaniska trädgård of de botanische tuin van Göteborg is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is de grootste botanische tuin van Zweden en een van de bekendste tuinen van Europa.

De botanische tuin werd aangelegd in het begin van de twintigste eeuw in opdracht van het stadsbestuur van Göteborg. De tuin heeft een oppervlakte van 1,75 vierkante kilometer. Er worden meer dan 16000 soorten planten gekweekt. De opvallendste onderdelen van de botanische tuin zijn de rotstuin, de vallei met rododendrons, de kruidentuin en de Japanse tuin.

Ook de serres zijn meer dan een bezoek waard. Er zijn in totaal elf broeikassen toegankelijk voor het publiek, elk met een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter. De serres herbergen meer dan vierduizend exotische plantensoorten. Het pronkstuk is wellicht de Toromiro, een boom die afkomstig is van Paaseiland en die in het wild nergens meer groeit.

Het onderhoud van de botanische tuin werd lange tijd gedaan door de stad Göteborg, maar vandaag is de tuin in handen van de provincie Västra Götalands län. De tuin is ook aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International. Dat is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de biodiversiteit in de wereld door zeldzame plantensoorten te blijven kweken in botanische tuinen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Göteborgs botaniska trädgård'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden