U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » San Francisco » Golden Gate Bridge San Francisco
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Golden Gate Bridge San Francisco

De Golden Gate Bridge is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van San Francisco. De gigantische hangbrug verbindt het schiereiland San Francisco met Marin County over de zeestraat Golden Gate. Het is een van de langste bruggen ter wereld.

De Golden Gate Bridge werd aangelegd in de jaren dertig. Het ontwerp kwam van de hand van de Amerikaanse ingenieur Joseph Baermann Strauss. De brug heeft een lengte van 2737 meter en overbrugt meer dan 1200 meter water. De brug is volledig opgehangen met duizenden kabels met een diameter van ongeveer 1 meter, op een hoogte van 227 meter. Daardoor kunnen zeer grote zeeschepen onder de brug doorvaren naar de haven van San Francisco. Aan de brug hing een prijskaartje vast van 35 miljoen dollar.

De Golden Gate Bridge is de belangrijkste weg van en naar San Francisco, naar schatting rijden bijna 120 000 wagens per dag over de brug. Daardoor moet de brug bijna continu onderhouden worden. De brug wordt beschouwd als een van de moderne wereldwonderen.

De brug heeft ook zijn minder positieve kantjes. De Golden Gate Bridge is de plaats waar talloze mensen al zelfmoordpogingen ondernamen, door van de brug af te springen. Voor de filmmakers van Hollywood is het ook de brug bij uitstek om te laten instorten of ongevallen op te laten gebeuren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Golden Gate Bridge San Francisco'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in San Francisco » Meer bezienswaardigheden in San Francisco » Alles over San Francisco