U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Lommel » Glazen Huis Lommel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Glazen Huis Lommel

Het Glazen Huis in Lommel is een uniek museum, om de glaskunst volledig in de kijker te zetten. Uniek in Vlaanderen en een echte must om te bezichtigen. Alle aspecten van glas worden hier uitvoerig uitgelegd en gedemonstreerd.

Er zijn tal van prachtige glazen voorwerpen in de permanente collectie, zowel van vroeger als van hedendaagse glasblazers. Ook zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van glaskunstenaars van over de hele wereld. Niet alleen glascreaties worden voorgesteld, maar ook het ontstaan ervan wordt volledig uitgelegd. Bewonder hoe glasmeesters glas smelten en er vervolgens de mooiste beeldjes en vazen van maken. Doe mee aan leuke workshops en cursussen en stel gerust vragen. Het bijzondere aan het Glazen Huis van Lommel is dat ook het museumgebouw zelf volledig bestaat uit glas. Een uniek staaltje architectuur en natuurlijk perfect passend bij de inhoud van het gebouw.

Het Glazen Huis is een recent project, daterende van 2007, maar op korte tijd zijn er al erg veel bezoekers geteld. Ben jij er nog niet naartoe geweest? Breng daar dan zeker verandering in! Behalve maandag is het museum elke dag geopend.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Glazen Huis Lommel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden