U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Glacier National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Glacier National Park

Het Glacier National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten, meer bepaald in de staat Montana. Het park ligt in de Rocky Mountains en heeft zes bergen die hoger zijn dan 3000 meter.

Het park is een verzameling van meer dan 130 meren, 1000 boomsoorten en honderden verschillende diersoorten. In 1995 nam de UNESCO dit park op in zijn lijst van werelderfgoed. Het Glacier National Park is erg uniek omdat bijna alle fauna en flora die leefden in dit gebied voor de komst van de Europeanen er nog altijd leven.

Bij een bezoek aan dit park kom je met wat geluk een grizzlybeer tegen, hiervan leven er ongeveer 300 in het park. Ook de Canadese Lynx, de sneeuwgeit, de veelvraat, de eland,  de coyote en zelfs de puma leven in het park. Ook qua flora is dit nationaal park een waar paradijs, de Douglas-fir, de papierberk, de reuzenlevensboom, het wilgenroosje en nagelkruid zijn slechts enkele speciale plantensoorten die in het Glacier Park voorkomen.

Ook vogelspotters kunnen zich uitleven in dit park, er zijn namelijk al 260 vogelsoorten waargenomen, talloze soorten valken, de Amerikaanse zeearend, de steenarend, de Amerikaanse notenkraker, de bergvink en nog veel meer andere soorten kan je spotten in de gebied. In tegenstelling tot het grote aantal vogelsoorten, leven er maar drie reptielen in het nationaal park: de Amerikaanse sierschildpad en twee soorten gladde slangen. Hiermee lichten we amper een tipje van de sluier op, de hoeveelheid fauna en flora die in het park te vinden zijn, is duizelingwekkend.

Ga zeker een kijkje nemen en vergeet uiteraard niet de gletsjers te bezoeken, in totaal zijn er ongeveer 50 gletsjers in het park, de Grinnell Glacier is hiervan de grootste.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Glacier National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika