U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Sevilla » Giralda Sevilla
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Giralda Sevilla

De Catedral de Santa Maria de La Sede met de Giralda toren is ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid van Sevilla. De hoofdkathedraal van de stad staat bekend als het grootste bouwwerk ter wereld in gotische stijl en het is ook de op twee na grootste kerk van Europa na de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en Saint Paul’s Cathedral in Londen.

De kathedraal werd gebouwd in de vijftiende eeuw, op de plaats waar sinds de twaalfde eeuw een Moorse moskee stond. Het ontwerp kwam voort uit een samenwerking van drie archtitecten: Alonso Martíez, Juan Gil de Ontañó en Simón de Colonia. De kathedraal moest een bouwwerk worden dat impressionant was op elk vlak. Van de vroegere moskee bleven enkel nog de befaamde minaret Giralda en de Patio de los Naranjos of Sinaasappelhof over.

De kathedraal staat vooral bekend om zijn klokkentoren, Giralda, die oorspronkelijk de minaret was van de vroegere Moorse moskee. De Giralda is 104 meter hoog. Bovenop de klokkentoren staat de Giraldillo een bronzen beeld van vier meter hoog dat het geloof symboliseert en dat kan meedraaien met de wind. Giralda betekent ook windvaan. Het interieur van de toren is ook bijzonder. Er zijn geen trappen, maar brede hellende gangen om de toren te beklimmen. Dat is met opzet zo gebouwd zodat vorsten en andere belangrijke figuren de top met paard en kar konden bereiken.

De top van de Giralda biedt een prachtig panorama over Sevilla. Het is dus zeker de klim waard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Giralda Sevilla'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sevilla » Meer bezienswaardigheden in Sevilla » Alles over Sevilla